Monday, December 15, 2008

A Journey to Penang aka Mutiara Island




Perjalanan yang memenatkan tetapi hati puas kerana plan yang kami rancang semenjak tahun lepas kinni menjadi kenayataan. Percutian selama 4 hari 3 malam bermula pada ............

02/12/2008

Bermulanya catatan perjalananan kani bertiga dari stesyen keretapi Tampin aka Pulau Sebang, perjalanan ini telah dirancang sejak sebulan yang lalu,kemi menempah tiket pergi balik menaiki Ekspress Rakyat dan Ekspress Senandung Langkawi . Terlalu exited itulah gambaranya ,tq abg ramli n kak long sebab sudi hantar kami pergi dan balik dari Tampin sehingga arrival kami di seremban pun abg ramli yang jemput.

U ols tahulakan naik train memang la boring terutama perjalanan yang mengambil masa lama yelah dahla delayed 1 jam kami di stesen dari jadual asal 12.20 jadi 1.30 tengahari train tiba dari singapore,ER2 dari Singapore ke Butterworth ,dalam internary asal tiba jam 21.45 tapi dah delayed 1 jam dengan berhenti lama di sentral KL dan Padang Rengas kami tiba di stesen Butterworth jam 12.30 malam kat kat pukul 1 pagi,

ya allah tuhan ajelah yang tahu kami semua tinggal ada la 5 orang dlm coach tu daripada penuh .Yelah semua turun di Ipoh dengan Taiping . Memang la menyakitkan ati bila tiba-tiba berenti di stesen Padang Rengas tunggu selisih dengan Ekspress Estern and Orient,dekat 1/2 jam jugak menunggu,dah la ujan sejuknya bukan main lagi.....Lutfi dah semakin boring sampai satu coach dia round.......

Menaiki train ni memang menadi kegemaran aku.......memang minat dengan train sejak kecik lagi lah kerna sering antar abang ke MCKK menaiki train dari tampin ke kuala kangsar.Lebih2 lagi bila orang umah menyambung pengajian di Upsi pada tahun ni dah masuk 3 kali kami menaiki keretapi .Jadi walaupun perjalanan nye menyakitkan ati tapi minat menaiki train tu memang sebati,tambah lagi orang umah pun suka jugak ikut trip ni yelah lebih selesa utk kami yang ada anak kecil ni senang ,kemudahan bilik air dan satu lagi ianya selamat,murah dan selesa laaaa.....berbanding dengan kenderaan awam yang lain.

Biasaklah tentang makan ni bila jalan jauh kami bawa bekal jer,save sikit belanja almaklumlah makanan dalam train mahal 2 kali ganda dari biasa.antara menu yang org umah sediakan ialah nasi putih ,lauknye sambal ikan bilis dengan telur mata kerbau,nugget ayam dan jarjan.Satu beg khas diisi dengan bekalan kami dan juga botol susu lutfi .Pemandangan diluar tak berapa nampak sebab ujan sepanjang jalan.....aku tak berapa nak tido sebab memang tak boleh tido termasuklah lutfi.

Hati ni risau jugak sbb tak sampai sampai ke Butterworth,akhirnya selepas stesen Bukit Mertajam kami tiba jugak di stesen Butterworth jam 12.30 mlm.Itupun dah tak ramai penumpang yang turun,aku bertanya pada sorang pegawai KTMB ada tak feri lagiutk kepulau pada jam sebegini,dia kata ada feri last kepulah jam 1 pagi.nasib kami baik sebab ada la jugak beberapa gerombolan mat-mat saleh dan rasa-rasa.Nasib baik dah wat early reservation Hotel tupun dah bagitau siang-siang kami ni tiba lambat.akhirnya kami sume tiba di pengkalan Weld jam 1.20 pagi adala 3 buah teksi yang tunggu........satu cter lagi yang mendebarkan,ada ker teksi nak pegi ke Tanjung Bungah pagi-pagi bute ni....


Wednesday, October 22, 2008

SYAWAL yang berbahagia


gambar gambar sewaktu syawal

Wednesday, September 10, 2008

lagu anne murray ni very da nostalgia

You Needed Me
video

best gak lagu ni

lagu ni aku uploaad dari youtube suke la jugak mendengarnya

video

Sunday, September 7, 2008

Hari Berbahagia Cikgu Zul Palong 14



last 2 weeks we ols menghadiri satu majlis perkahwinan of the year yang happening gak.Kawan kite zul kahwin jugak ko yerrr........
anayway tahniah lah selamat berbahagia hendaknye
tengok lerr gambar-gambar ni........havoc jugak majlis ni..
banyak lagi gambar.....nak tengok tak....

Tuesday, September 2, 2008

You're My Inspiration

My Pride....

video

Jom dongar lagu ni

lagu ni u ols tau tak den downloads dari youtube
timo kasih la ada jugak youtube tu .. ....lagu ni memang ler meruntuunkan
perasaan anda 2 lerrr...lagu ni pernah kuar dalam drama
DEMI MASA lakunan Sheila Rusly......u ols tau lakan mencurah-curah air ujan
turun bile dengar lagu niiii......sodih bebonar acik bilo dongar lagu ni

video

Sunday, August 31, 2008

Majlis Kahwin Adik ipar den




17 ogos lepas bernikahlah adik ipar den dak ajep dengan orang jauh tuuu.....KL boleyyy Kuala Linggi la........
kawin jugak dak ajep ni....yelah by past dia ni bekorban utk kebahagian orang lain uhukkkuhukk
dah establishedkan dah ade keje yg tetap barulah melangkah kealam rumahtangga........lelaki yg lmbt kawin ni memang ade sesuatu sebab bcozzz byk tanggungjawabnye........okeylah dik SELAMAT MELAYARI ALAM RUMAHTANGGA.....Adiossss

Percutianku bersama keluarga di Century Mahkota Melaka




Pada 26 Julai yang lepas biasalah nak menebus percutian yang telah aku langgani tahun lepas u ols tahu tak aku kena bayar 500 potong dari kad kredit i...... boleeyy

nyirap-nyirap jugakan .tapi pegi lajugak ke Hotel 2. ni gambar kitaorg kat situeeww